Sunday, 22 May 2011

tinggal lah sudaahh...

ASSALAMUALAIKUM wbt..

Anhyong haseyo..saranghae...hmm...ape ekk aku nk hapdet kali nie??      =.=''

Besok aku bakal menjadi seorang pelajar lagikk..syokkk kan  =.='' haha..ayat tak boleh blah ar ko..lalala..

Hari nie aku round2 bandar Ipoh..pegi makan2....mmg bukan phemily Wan laa kalo round2 tak mkan..haha..tuu anak mR.abah  n mrS.ummi sumer comel2 lotey laaaa.....espc aku..haha...naek chubby aku..haha....tak caye cuba uols chelik chelik mata comel korang tuh sekejap ea..



bezz taw restoran ni..aku kasi 4 bintang taw...kalo uols nk cuba..bole laaa try jln2 at blai polis Pekan baru..area tu laa :)





little amy keboringan !! haha..yg sbenar nye dy majok nan aku masa nih..lalala~





tengokk !! memang bulat mata bila lamb chop dah samapi..haha..





posing yg entah papew....lalala~ jgn mare..
 



wahhh.....tengok !! cik Wan niee..tmbah chubby wehh..haha..aku xtao nak cakap ape..kahkahkah 
     



chakkk !!! nie aku...lalala..yee....cik Wan yg at atas tu..aku lettew...ni pon aku jgk..lalala...alahai..napok bebenor uols xknl aku..wakaka...

hmmm....mmg bezz laa duk at Ipoh nie...tapi lagi beshh duk at Kelate n Kuantan :))


   Besok kan...aku dh tak bole nk hapdet dah..alololo...aku mesti rindu uols..hukhuk  ( T.T)  
bukan stakat nk hapdet..ber FB jgk pon aku terpaksa stop dlu....tnggu sebulan dari besok..maknanya...tnggu akhir bulan 6 nie laaa baru aku dapat ber hapdet tawww....sebab tnggu abah ku..mR.abah beli lappy...*nie yg ku dok ketuk2 nie..abah aku punyew lappy derr..

TAPI...korang tak payah nk risau..nanti aku akan hapdet pengalaman2 aku nanti wokep??mmg tak sabar besok sebab first time aku mula berdikari..hukhuk........dah jaoh nan ummi :((

Uols....nanti doa kn aku tawww..biar sehat...n tenang spnjg aku duk blaja nanti kep?

assalamualaikum dari CIK SP :DD
will miss uols !!                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Saturday, 21 May 2011

Dua hari lagi !!

ASSALAMUALAIKUM wbt......

Entri aku kali nie agak ringkas sbb jeles tgk little amy beradu sambil berdengkur..hahaha....bahasa mudah n tepatnya~tidoe..sirius weyy aku rase ngantok sudaa..

Hari nie,sabtu 21/5/2011..bermula perjalanan hidup aku sebagai anak rantau....merantau mencari ilmu ^^
Bermula perjalanan dari rumah ke Cameron Highlands,singgah beli n blah sket..little amy n Mrs Ummi excited nak mkn strawbery lakk..haha..aiseymen......aku hnya ikut bontot je wokey..tp tup2..aku pon sumbat segerombolan strawbery lam mulut khembong nih..hahaha...Hari semakin gelap tanda hujan berlegar-legar di kepala langit...Sampai di Simpang Pulai...hujan rahmat menghiasi hamparan bumi ALLAH ni..syukur..

Pegi jumpa abey firdaus,bekas anak buah tempat keje mR.abah untuk minta dia tunjuk-tunjukkan jalan di bandaraya Ipoh ni..ok..bezzz....first...kitaore cari hotel..budget jee...tp mmg selesa sgt =.='''
kat belakang n tepi hotel nie..pnuh dengan pub dan dangdut...smpai aku ketok2 ni.....siyan dy..hmm

Besok aku hapdet wit gambar okep..tmpat mkn at IPOH mmg bezz !!
Aku ngantop dh..lalala
nunite..tc !!

Wednesday, 18 May 2011

aku YG positif atau dia YG negatif

ASSALAMUALAIKUM wbt.....

Selamat hari khamis semua...hari yang dtunggu-tunggu  oleh org pantai timur n kedah..apasai lak??laaa esok kn hari jumaat..penghulu segala hari... ^^ btw...org pantai timur n kedah berhujung minggu besokk..yeppiii...bagi aku..setiap hari adalah  hujung minggu..sebab...aku xde kerja sgt..lam sehari juz 4 jam je keje..lalala~riak2..haha...korang ade keje mcm aku?xde kan?hahaha..gigit jari jelaahh korang..memang syiott wehh..haha....korang nk thu tak aku keje ape?sory ea sket..bkn keje aku tido,tgk tv...mkn (keje makan for 4 h,apekejadah aku lahap camtu wehh)hahaha......

Nampak nye korang tgh pusingg segala tu...untuk tak bg korang fening n fusing2 itu kapala...mehh aku story aku keje ape......tp sblum tu,aku mtk korang buang segala hasad dengki dlu taw..hahaha*kan da kena...sape mkn cili..dy yang pedass...Keje aku.....jeng3..kasi suprise sket..hahahaha....okep2..mudah je keje aku...3 jam kemas umah....1jam lagi office hour...office kat umah niii weyy..haha...bahan ko cik sp !!lala...aku keje ngan mR.abah derr....jd setiausaha tak rasmi dia...check email,buat report then mcm2 lg...nk djadikan cherita...aku rasa aku dh layak kot kejhe macam nih..*cita2 superb ape +.+""

tapi mmg siot la keje nih...kdg2 law ad kes..pkul 2,3 pgi baru aku tido..lalala...weyyyy..dah lari tajuk nihh...tgk2 at atas tuhh..header entri aku ape?haha......yg sebenar nya..aku nk cherita sal aku pegi uat lesen P tadi..mmg hari nie naseb aku baekk sangat =.=''

dapat chekgu yang ala2 romeo gtu lorh..haha...situasi ni mmg buat aku kelu..

CHEKGU~ ainna,awk ni dah ade kekasih ke?ni msti pakwe sama matrix nih...ehem..nanti sape yg nak jaga awk masa sambong ngaji nanti?

AKU~err..xde..xde laaa.cikgu...saya kechik lg nk berkaseh2 nihh..*walhal dah mcm mak budak daaaa

CHEKGU~ishh..betul ke awk ni...saya tak caye lahh..org cantek mcm awk xkn xde..

AKU~aishh..err...betol laa cikgu...saya ni sape lah..dah laa xcantek..gemok lak tu.. *dlm hati..aiseyymenn...grrr

CHEKGU~mana ade...awk cntek laa...cuba awk toleh sket,saya nk tgk..then senyum ok?

AKU~toleh ke arah cikgu di sebelah pemandu..smbil senyum..n buat muka budak2..

CHEKGU~laaa...cantek laaa...tgk..ad lesung pipit siap..dengan hidung ny..kalo laa sy tak.....
                   melepas laa..ke awk ni memilih sgt kottt.*nada perlahan..tp aku dengar taw...

AKU~buat muka kucheng..mana ade laa..haha...alaa cikgu..saya tak cntek laaa....xde pon org pndang saya..sape laa saya...*smbil2 tu aku dh drive laju2..err..cikgu nihh.. =.=''

MORAL~aku nih budak2 lagi taw..........jgn nk mnggatal ngan aku..karang bg kick kang...
POSITIF~saje je chekgu ni nk test ayt romeo dia..kah3
NEGATIF~mmg gatal laa chekgu ni..grrr

Tuesday, 17 May 2011

cecite cecite XDD

ASSALAMUALAIKUM wbt....

Salam kasih sayang aku untuk korang..haha..ececeh...mcm laa korang nk sgt berkaseehh sayang dengan aku..juz a joke okep..tp klo korang nak berkaseehh pon...ade aku kesah o0??   ainna taa kesahh weyy...  =.=''

Semalam mood aku sedikit ke laut..jaoh tuhh.laut antartika..*betoi kaa?aku tak wape hengat daa geografi ni..haha..now !! aku aka CIK SP come back..lalalala~dengan mood yang agak melayang-layang terbuai-buai dek angen kipas nih..haha..panas sungguh malam ini..sabar je lahh nokk..

Okep....sekarang aku nak kongsi sedikittttttt rasa bahgia n hepy weyy...sebab nyaaa...cecite cecite..haha..sayangku FL dah hapdet entri terbaru nyaaaa..woooo..mak sukee nyahh..haha....apesal korang angkat kening jeee tu.....ni mesti tak tahu sape FL kan..FL tuuu FATIN LIYANA.....haaaa..korang kenal tak?kalo tak kenal,memang aku bahan korang..siap back kick melambung-lambung tuuu.haha..

Akak FATIN LIYANA ni cantik weyyy...gojes superb ! kalo aku ada abang yang keje pilot ke,engineer ke..konpem aku rekemen akak nihh uat kak ipar..bahagia laa badan..haha...tp kalo aku ade abang yang hampehh takkan ku biarkan anasir2 itu mendekati akak Fatin ni *mulaa dahh nk merapu..kih3..

APesal weyy...sebab akak nihh memang tahap superb laa..doktor tuu..bukan calang2 orang.....mmg stylo mylo laa akak nihh.....sekali dia hapdet....wajib aku tersengih sampai ke telinga sorang2..hahaha...*bukan insane okep..haha.......aku teruja bila baca entri dia.....terasa dekat di hati...dan kadang2 entri dia buat aku waras seketika.haha....*selama nih tak waras ke nokk....=.='' wakaka..siriuss niiee....memang aku rasa hepy melambung2 laa bila dia hapdet....blog dia mmg bnyk info wooo..waa cakap luuu......n sebab aku selalu blog walking at blog dia.....tahap pencapaian aku dalam pakai shawl nihh agak maju kot =.='' haha......bukan ape.......aku jeles..semua shawl akak nii cantekk n terbaekk....n disebab kan ada tips sal shawl..waa tangkap leleh sama luu shawl..ngeeee~

okep2......aku nk blog walking lagi niii..*terujaaaa.....bagi korang nak jenjalan at blog akak ku FL yg gojes + superb nihhh..bolehh laaa korang klik link nihh..okep...selamat tersengihhh...lalalala~

http://honeykoyuki.blogspot.com

I LOVE AKAK FL GOJES !!!
I LOIKE AKAK FL LAPANpuluhLAPAN saat XDD

Monday, 16 May 2011

Sekadar luahan seorang insan kerdil

ASSALAMUALAIKUM wbt...

Tiada nada gurauan pada entri kali ini..sekadar mahu meluahkan rasa..mungkin mood untuk bercanda belum pulih agaknya..Bukan serius tpi sekadar menyatakan rasa..rasa sedih tu boleh dibuat mainan ke?or rasa kecewa boleh disepak macam bola ke?tak kn..so nada aku kli ni mmg serius..

Aku takpenah rasa kosong yang amat dalam jiwa ni..bukan setakat kosong tapi sepi..ayat aku tu tak bermaksud aku mhukn seseorang yang boleh isi tmpat dlm jiwa tu..tp entah..ape yang aku cari selama ni?ape yang aku idamkan n impian aku?aku pon tak tahu..bagi aku..aku mahukan sesuatu rasa yang boleh buat aku rasa tenang seperti dulu..yaa..seperti dulu..menjadi aku yang oldskull..

Aku yang dulu..tak penah rasa sebegini..aku yang tak penah rasa sensitif sebegini rupa..yang hanya tahu erti kegembiraan..betullah kata orang2 tua..semakin kita meningkat usia semakin kita rasa sesuatu..pengalaman.......Pengalaman mematangkan diri kita..

Semakin meningkat usia,semakin kita rasa tanggungjawab kita terhadapNya dan sekeliling kita..esp :our parentz,siblings n sedara mara..sahabat pun iyaa juga..After got result SPM..aku rasa bingung..bukan ape..permulaan hidup aku sekarang baru bermula bak kata minda aku skrg,berada di garisan permulaan..hanya tunggu pengadil melepaskan tembakan ke udara untuk berlari..depends on indvdu..mahu berjlan kah,atau berlari kah..jongging pon ada jgk...begitu kn hidup?

Permulaan hidup aku sebagai anak sulung dalam keluarga Wan ni mmg agak mencabar bila semua aku tanggung...demi menjamin kesenangan dan kebahagian mR.abah dan mRs.ummi...Bermula dengan sekolah rendah..Alhamdullilah..aku mencapai kputusan yg agak memuaskan..tp bagi aku,seorang anak..jelas aku nmpak rasa terkilan di wajah orang tua aku..

Babak kedua bermula apbila aku melangkah ke sekolah menengah..Jiwa aku meronta-ronta untuk ke sekolah yang ada 1 gender je..knape?sbb semasa aku sekolah rendah,aku rasa aku tak perlukan bantuan sesiapa..kechik2 pon dah ego kn aku nih?haishh apela...sikap dan lagak aku pon semakin kasar..sma ngan adik2 llki aku...mksudnya like a tomboy..huhu..Sikap aku ni menyebabkan mR.abah dan mRs.ummi hantar aku p sekolah agama...alhamdulillah dari free hair menjadi tertutup..walaupun masih tak sempurna..tapi semakin aku bersekolah disitu,aku rasa syukur sgt...Ilmu agama dtuntut wlpn tak beramal sgt..Dasyat kn?

Kadang2 aku rasa aku ni teruk sgt sebab dh thu sal ilmu agama tp tak beramal dengannya..sehinggalah aku sering sakit..bergantung dengan inhaler asthma..n asthma aku semakin teruk..smpaikan aku taa boleh tdoe mlm..then doct ckp paru2 aku dh terok sbb oksgen taa dpt..adooii...dugaan kn?tp aku tetap aku,aku yg degil n keras kepala..cuba berlagak sihat wlpun kdg2 aku rasa skit...Selama 3 thun d SMKAM aku berhasil memperoleh keputusan yg agk cemerlang untk diri aku..Terima kasih Ya Allah...

Sambil mengharungi ujian tu,aku berjaya buktikan pada org tua ku....aku taknak biarkn rasa terkilan tu hadir lgi pd wjh tua mereka..Alhamdulillah..aku rasa puas dan bhgia lihat ummi tersenyum lebar dan abah rasa bangga dengan anak sulung nya..Sekali lagi..terima kasih Ya Allah kerana mmberi sedikit sinar bhgia itu.....

Bermula sweet 17 dlm hidup aku..mmg sweet sgt..dengan ujian Nya...keluarga aku berpecah belah..abah ke Perak..ummi masih disini,disisi aku...hidup ibarat tiada tongkat..meraba-raba dlm kegelapan..semua kerja n tindakan yg mnuntut keberanian seperti perwira,aku terpaksa lakukan..Cukuplah ummi bersusah payah menongkah arus khidupan seharian tnpa abah..terpaksa drive malam2 hantar aku ke sana ke mari untuk mnuntut ilmu wlpun dy taa boleh drive wktu malam......aku yg jdi mata nya..meredah kegelapan malam....
Namun kadang2 aku leka..dan sehinggalah  aku terpaksa terima suratan itu..keputusan SPM ku tak seperti dharapkan...mmg! rezeki yg telah diaturkn Nya....tp aku sememangnya kesal sgt...satu hari aku menangis sebab wjh terkilan tu !! sekali lg aku terpaksa melihat wjh tuuu...sedihh wehhh...smpaikan aku tak terkata2...mata asek kuaa ayaq mata jaa..tp......SEKALI LAGI ALLAH itu pemurah......abah n ummi bgthu...mereka dh redha dengan kputusan aku...wlpun trkilan jelas pada wjh mereka...AKU BERSALAH!!rasa cam dh musnah kn sgala harapan mereka...JAHAT kn aku..

SEKARANG..........selepas hampir 5bulan menjadi seorang lepasan sekolah..aku dpt tawaran matrik...aku dah semat dlm otak aku..be the best...make ummi n abah proud!!


TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.....................

mampukah aku????
biarlah aku n diri aku yg jawab mende niii........tngguuu  lam 5 thun lg...bru thu aku sape..hahahaha..mood aku da cheer blik..horeyyy !!!*dsebabkan azam aku..wah2...smgt bru...ainna..chaiyokk2222


SALAM dari jiwa sepi..........

Saturday, 14 May 2011

ini KESAH aku taw taak !

ASSALAMUALAIKUM..taa jwb karang aku bg kick nak?
apesal ehh angin takde ribut takde jiwa nie kacau betul laa..
tetiba je dalam hati ada hujan..korang tahu ape.. (T.T)
nie hati aku taw tak..n nie pon kesah aku..hukhuk.......

sape yang tetiba cuak dengan entri aku nie..aku buka pintu,jendela,tingkap n segala yang dapat dibuka untuk korang meloloskan dri korang tu dari bace entri aku yang semakin merapu nih..DIPERSILAKAN...btol..aku tak kechik hati pon..jntung aku jew yg smkin mengechik..harhar..*merapu ntah papew

ada something yang buat aku sedihh..hmm.mmg totally 101% n lapanpuluhlapan saat aku rsa nk nanges je....tgk..dah turun ayer mata ni sambil aku ketuk2 mende nih..*ececeh sabor jela~

okep.....aku sedey sebab nanti mr.abah n mrs ummi + little amy je yang dapat p hantar aku at
 GOPENG....dua ekor kembau aku  *siyess adik pon panggil ekor..haha.....dua orang kembar aku..aka..AIMAN wit AIZAT tak boleh ikut sama atas sebab exam....walawehhh..aku nak tangguh kemasukan aku tuh boleh takk?serius niii..no doubt....aku rasa cam bodoh jee.....sebab aku kena duk at hostel....*seumur hidup aku,first time bakal jadi budax hostel.....wakakaka
adik-adik aku siap tanya kebolehan aku....kakak kite ni mampu ke survive at hostel eakk?  aku rase haru taw..adik-adik aku pon thu aku mmg tak brape nak likeee hostel nihh..reason is,aku dah biase hidup sorang2 dalam yellow box aku nihhh....nanti boleh tak aku nk cat bilik aku nanti warne kuning?lalalala~     baru ada mood my sweet home...*taak ngaku lagi yang aku mmg sure homesick harhar........

PENGAKUAN JIWA aku...aku mmg akan rindu kan my ummi,little amy n mr.abah...bilik DIRAJA aku nih..n for sure aku rindu at AIMAN n AIZAT...n korang dua ni mesti syukeeee  tahap gaban wehhh..sebab aku dah tak boleh bebel n bahankan korang..yeeee kannnn.....aku kan kakak korang..iskkiskk...nak nanges dahh nihh..rinduuuu...

okep laa..bran laaa sgt aku nak ketuk pnjg2 sgt kan   :P    ...kang banjir yellow box aka blik DIRAJA aku nih..haha...bye2

n tak lupe jga..trimas pada yang sudi jengok2 blog aku nih...with love for korang :)))

jiwa haru..7 hari lg..

Friday, 13 May 2011

interbiu ohh interbiu..

ASSALAMUALAIKUM.....salam sayang uols..enti utk kali nie agak pendek n no pict wokeyy..mata aku dah berair nihh =.='' ngantukk laa weyy,ape lagi..wahai mata,sekejap ea,jari jemari nak ketuk-ketuk kejap..kih3..

12hb 5 2011.....fuhhh.tamat lah penantian aku untuk ditemuduga..punya laa lama wehh aku tunggu.sbb nama aku ada lam list terakhir untuk temuduga SPA nihh..bayangkan,aku ada masa sebulan untuk di interbiu selepas trima surat tuhh o0'' siyesss kn..wt nevesss aku jekk..

aku pegi interbiu nihh at HUSM..sape yg tak taw HUSM tuh kat aner,uols bole laaa cuba tnya mR.googLe tuhh..dy kan selalu sudi membantu *wlpn kadang-kadang tak..hukhuk..aku pegi temuduga tu dengan tema turqoise*betol ke ejaan aku nih..lama dh tak pegi skola,eja pon salah..wakakaka..naseb baek tak lewat utk masuk dewan exam.law tak memang lg gementor iye dok?yang palingg lawak sekali my ummi n abah aku paksa aku touch up cket muka tuh biar xnampak sgt pucat..haha..mmg aku xnak laa..haishh..xmo laa..ku tak minat..last skli ummi aku paksa pakai lipstick pink..adehhh*naseb baek tak terang warna nya..btw,mmg gambor aku tak snap pom.sngaja..mlu wehh..wakakaka

ALKISAH yang beshh sekali~ AKU dengan se konfiden 101 % dah bawak sumer dokumen diperlukan..mmg rasa bangga laa jgk kn *setan duk bisik2 time tuh..jaat..wakakaka..sejam untuk exam sahsiah diri then lepas tu interbiu,nak dijadikan alkisah,aku tertinggal surat beranokk wehhh...nk tiok dh sero..adehh..nalim2..pstu..aku dengan slumber tnya my ummi,

aku: ummi,apesal semo orang guna fail yang ada plastik kt dalam tuh? (fail folder)

ummi: laa..orang masuk kn sjil2 n dokumen penting laa dlm tu..nanti pnemuduga nak tgk2 ke hape......

aku: ummi,kakna bawak yang ni jer................resume.........

reaksi ummi aku ~ terkezutttt..haishhh..mana folder fail kakna??

aku: sengihhhh jee manjang....xde...mmg aku bwk fail resume je...naseb baek angka giliran aku no
17..ada laa masa nk pnjam dengan orang kat stu..


AKHIR nya masa aku interbiu dh sampai..gotchaaaa !! sblum masok,smpat lg duk gurau senda ngan kerani urusetia..siap dia cakap aku nih xde perasaan ke?semua  orang yang mai interbiu nalim n takut, tp aku sempat lagi wat muka kerang busuk..*biol aku dah datang..jeng3..

untuk pengetahuan korang..bila biol aku dah datang..alamak,mulut nie terlebey mesra rakyat pulakkk..haishhh..tp ada benefit gak..cz mmg beshh btol dapat berbual dengan penemuduga2 tu..siap gelak-gelak..aku pon heran bin ajaib taw...mmg dah peel aku mcm ni..tp berguna smasa emergency mcm tu je..hahahahaha..hebat kan??

ok laaa....aku dah nk stop dlu hapdet nih..siyan jari jemari aku nih..lenguh ea...haha...okep korang..thnkz sbb baca ape yg aku hapdet...law boley,aku nak cite jew scara lisan dengan mulut murai aku nih..tp blog mana ada sumer tuh. 0o??

SAlam SP sumer.......... with love

Monday, 9 May 2011

KU SERAH KAN SEGALANYA.......

ASSALAMUALAIKUM SEMUA....pagi2 subuh sebegini sejuk,tambahan baru je lepas ujan..cejukkk..tapi alangkah tenang nya hati aku kalo dapat terus merasai ketenangan di subuh hari sebegini..i like lapanpuluhlapan saat taw..

okep..mukadimah aku tkde kaitan dgn tjuk kn..~cuba terr tengok jelas2..takde kan?ok..sape yang kata ade..mmg kna back kick aku karang =.=''

aku guraw je teman2 ok..hmm...aku ad story..aku dpt temuduga untuk M.A..ape tu M.A??xrock laa korang ni..M.A pon tak taw..haha...M.a tu..medical assis...ok?? then aku dapat Matrix Gopeng Perok..alahai....tapi yang palinggggggg siottt..aku dpt course kejuruteraan pertanian at UPM..BUKAN SERDANG YAA..tp BINTULU sana nuh..alaaaahhhhaaiiii.jaoh kan???amacam?

aku sudah amek keputusan untuk pilih ke matrik..bez ape =.='' kn2??ahaahaa...tp kalo ada rezeki dapat M.A tu..for sure aku akn pegi..mana tak mao..aku pegi under KMM taw..no PTPTN,SAVE MY BUDGET N TIME sbb dpt elaun then bila dh abes 3 tahon,wajib aku dh ad keje..korang ade? O.0? ~haisshh..dy mai dahh..setan nih..tak baek ko hasut aku suh riak taw..=.=''

KOrang..doa2 kan lah aku taw biar semua temuduga aku hari khamis aka 12hb ini berjalan lancor selancor minyak ron 95 sekarang..haha...okep..skrg korang dh faham kan asal tajuk yg aku hapdet sebegitu rupa??hehe...semua nya aku dah tawakal sekarang..usaha pon sudah... :) sgt berpuas hati...

 ok LAA...time for solat...smoga perjalanan hidup kami hari ini berjln lancar Ya Allah.... :)

Ronda-ronda wit teman2 yang krennn..harhar XDD

ASSALAMUALAIKUM.. hye3 uolss.. yezzaaaaaa* ececeh tiruk stylo jimmy shanley lak..haha..ape?tak kenal jimmy shanley?kang ade jgk kna plekong nihh..haha~korang jawab tak salam derr..huhu..

meh3..mek,awe,adik.kakak.abang.pokcik,semek n sumer2 laa..aku aka CIK SP nak kongsi citer sket*setelah dipendek kan coz kna taip,law tak ku hebahkan je pakai mulut murai nih..haha..ni pon asek tertangguh jew aku nak hapdet sal story nihh..sory yaa teman2 yang nk tinjau2 story ni..haha..

ari : KHAMIS~05052011
tempat : KBMALL,PCB n blaa x1oo0
pengikut : ain atiqah aka mok nab
                 nur akmal aka kema
                 syafiqah aka pkah
                 AKU aka CIK SP
pembawa : asiah aka c @ siyah

                    ..........  HARI SERONOK SEDUNIA........




akmal,asiah,ain,syafiqah
                                                                               
                                                                           





 

                                                                                   



                                                                             
 


1o0 plus..pujaan n feveret i tu taw
                                                                                     

  
masa nie kita orang pegi makan2 at noddle station*haish..betol taa ejaan aku nih..haha
                                                                             



okep uols..ni laa driver setia kita org..hekhek,disebabkan buat masa ni asiah je ad lesen,so kita bagi dy drive ok?hihi
                                                                                   

cube -cube laa aku nk maen bowling ankara moknab n c beriya2 ajak..adeh..taa pndai doe..
                                                                      TETAPI  JENG3........

                               
HAMEK KO..haha...sambil2 taa pndai..hoho..kalo diasah mgkin gnti shalin nih..wahhaha
                                                                                                                                                                
    
CIK SP wit little kema..comey kan budak kecik tu..awww..ngeeee~ 


       
           
aikk..pehal nih tetiba ada pasir nih..ok2..try tgk yg bwh lak..jeng3..huhu
                                                                                                                                                                                                             

chakkk !! kita orang pegi pantai..PANTAI CINTA BERAHI ohh nononono..PANTAI CAHAYA BULAN ok uols..ngeee~
            





Masya ALLAH.. cantik kan..okep ! gambo nih aku like lapanpuluhlapan saat, woww!!
 




 jalan2 at cik bidah kaen songket..ececeh,ada org beli kaen batik tuh..lalala~
                                                                                  



banyak kan kaen2..mata keranjang jadi nye..hahahaha


                                                                                                                                                                                        
                                                                                                           


                                     


MAKA TAMAT LAH PENGEMBARAAN KAMI DARI MALL HINGGA KE PANTAI...SEKIAN..HIKHIK LOVE UOLS MY FRENZZ..WIT LOVE CIK SP :)                                          

Sunday, 1 May 2011

jAlan-jAlan punye story

ASSALAMUALAIKUM..taa jwb dose..huhu..hye3 to uols..aku bru jew balik dari melancong aka jalan2 sedut angin..haha*taa heran badan aku semakin chubby skang..harhar..

Okep,sbnr nya takde masa la aku nak cerita sal badan aku ni..siyes,berat badan tambah naek..terbaeekk punye*hukhukhuk..sob2..( +.+)...

Aku baru je balik dari Kuantan-Tangkak-Melaka-KL-Kuantan-Tganu..dlm masa 3 hari beb..mmg rush giler trip kali nie..taa semput sempat aku nak sedut manyak2 angin heheh..mmg bess laa mghabiskan masa cuti ngan pemily..no regret ok!

Yang bess lagi....shopping !HARHAR..okep,aku ngaku sejak dua tiga empat menjak ni aku giler kan shopping aka mata shopping*menjahanamkan peribahasa melayu siyes..taa hebat jugak menternak badan..haha..asek makan jew..lenguh taw pipi I nie*taa heran asal dapat makan..haha

okEp ! letih laa aku nak cerita pnjg2..smpai rumah pon dah pkul 4 pgi td..mak penat nyahh..hahaha..korang celik2 tengok2 jew laa gambor3 kat bawah ni..law taa tgk aku taknak kawan ngan korang*majokk sudaa..







Alien2 yang cuba menjahanamkan muzium..haha

nAh ! bukti aku pegi MelAkA TAW..jgn jeles..haha

aku yg bulat bersama ''gewe''
mmg terbaeekk ! aku like lapanpuluhlapan saat taw gmbr ni..ngee~


                                                                                                                             OKEP AKU NAK zzZZ sudaa..mak penat ni nokk..hahaha..dok tnggu upload mende nie mmg buat aku terlena..hahaks..btw,trimas tuk korang yang sanggup celik mata korang luas2 tuk tgk gmbar3 ni taw..lapanpuluhlapan bintang terbaekkk tuk korang..love uols :)